25 Aralık 2022 Pazar

Mommy Makeover:


Evlat sahibi olmak pek çok kadının hayali olsa da gebelik sürecinde alınan kilolara, karın bölgesinin gerilmesine ve değişen hormonlara bağlı vücutta kalıcı değişiklikler olmaktadır. İşte tüm bu değişikliklerin tek bir ameliyat ile düzeltilmesine yönelik yapılan kombine ameliyatlar gebelik estetiği veya mommy makeover olarak adlandırılmaktadır. 

 

Gebelik estetiği denilen ameliyatlar ile sarkan karın derisi ile gevşeyen karın kaslarının düzeltilmesi (karın germe ameliyatı, abdominoplasti, tummy tuck), bel ve sırt bölgesindeki yağların alınarak belin inceltilmesi ve bel kıvrımının sağlanması, değişen hormonlara ve emzirmeye bağlı sarkan memelerin dikleştirilmesi, gereği halinde silikon meme protezleri konularak meme hacminin arttırılması veya meme küçültme ameliyatı ile aşırı büyüyüp hastalarda sırt boyun ağrısı yapan memelerin küçültülmesine yönelik meme estetik ameliyatları bir arada yapılmaktadır.

 

VAZER-liposuction olarak adlandırılan yöntemle yağlar emilmeden evvel vücutta küçük parçalara ayrılarak daha seçici bir yağ alma işlemi yapılabilmekte, bu sayede hastanın iyileşme süreci çok saha hızlı ve sorunsuz olabilmektedir. Ayrıca Renivion J Plasma teknolojisi ile liposuction sonrası 3-6 aylık iyileşme süreci sonucunda elde edilecek sıkılaşmaya ameliyata ulaşılabilmektedir. Silikon meme implantlarının farklı şekillerde (yuvarlak, damla şekilli) ve farklı profil yüksekliklerde (moderate profile, high profile) üretilmeleri ile meme büyütme ameliyatlarında hastalara artık daha fazla meme şekli seçeneği sunulabilmektedir. Gelişen simülasyon programları (Crisalix Virtual Aesthetics) ile hastalara işlem öncesi kendi fotoğrafları üzerinden ameliyat sonrası nasıl görünecekleri konusunda fikir verilebilmektedir. 

 

Kombine cerrahiler hastalara tek seferde ihtiyaç olan tüm bölgelere cerrahi yapılmasına imkân sağlasa da ideal vücut kontürünün sağlanması için ehil cerrahlar tarafından, iyi bir planlama yapılarak ve tam teşekküllü hastanelerde uygulanması gereken cerrahi yöntemlerdir. 


Hepinize sağlıklı günler dilerim. 


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder