17 Kasım 2016 Perşembe

Çene Estetiği


Estetik ameliyatlar uygun hastada doğru şekilde yapılır ise optimum etkiyi yaratır. Burun ameliyatı sonrası her şey güzel olsa da işlemin sonucunda ortaya çıkan burun şekli hastanın yüzü ile uyumlu olmadıktan sonra hasta tatmin olmaz. Benzer şekilde hastaya karın germe ameliyatı önerirken hekim olarak belinin kalınlığını veya memelerinin durumunu da göz önüne almanız gerekir. 

Estetik çene ameliyatları (mentoplasti) da çene kemiğine yapılan cerrahi müdahale ile kemiğin şekillendirilmesi ve/veya çeneye konulan çeşitli implantlar ile (protezler, kemik ve kıkırdak greftleri, kişinin kendi yağı ile dolgu yapılması vs.) çenenin büyütülüp belirginleştirilmesidir. Estetik çene ameliyatların yüzün genelinden ayrı düşünülmemesi ve yapılacak ameliyatın yüzün tamamına bakılarak kararlaştırılması uygun olur. Ancak bu durumda çenede yüze daha uyumlu kemik çatı ve  yumuşak doku konturu sağlanması mümkün olur. 

Dişlerinde kapanma problemi olan hastalara planlanan ameliyatların (ortognatik cerrahi) bir parçası olarak da planlanabilen bu ameliyatlar (genioplasti) hastalara daha uygun yüz profili sağlanmasına ve yüzdeki asimetrilerin  düzeltilmesine katkı sağlar. 

Hepinize sağlıklı günler dilerim.


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder