12 Eylül 2018 Çarşamba

Saç Mezoterapisi Nedir?


Erkek tipi kellik olarak adlandırılan saçlı derinin belirli bölgelerinde gelişen kellik tedavisi için saç ekimi iyi bir çözüm olsa da kalınlarda ilerleyen yaş ile daha sık görülen saçların yaygın bir şekilde seyrekleşmesi ve saç kalitesinin azalması sorununun üstesinden saç ekimi ile gelmek mümkün değildir. Ayrıca zayıflama amacı ile yapılan metabolik cerrahi sonrası (mide küçültme ameliyatları) hızlı kilo vermeyi takip eden dönemdeki veya kanser ilaçlarına bağlı gelişen saç dökülmesi sonrası saçların eski sağlığına kavuşturulması için de saç ekimi bir tedavi seçeneği olamamaktadır. 

Saç diplerindeki lokal kan akımını arttıran ilaçları, saç gelişimi için gerekli besinleri ve eser elementleri ortama sağlayarak mevcut saçların güçlenmesini ve saç döngüsünde uyku durumundaki saç köklerinin yeniden aktif döneme geçmesini sağlayan lokal ilaç tedavisine saç mezoterapisidenir. 

Saçlı bölgenin genelinde, saç seyrelmesi ile ortaya çıkan saç sorunlarına saç mezoterapisi iyi bir tedavi seçeneği olabilmektedir. Saç mezoterapisi ayrıca saç ekimi öncesi ekilecek saçların güçlendirilmesi ve ekim yapılacak bölgenin saç ekim için hazırlanmasına katkı amacı ile kullanılabileceği gibi saç ekimi sonrası ekilen saçların daha kalıcı olması için tamamlayıcı tedavi amacıyla da kullanılabilir. 

Saç mezoterapisi için kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörleri (PRP) kullanılabileceği gibi şişelerde kullanıma hazır olarak sağlanan ilaçlarda tercih edilebilir. Saç mezoterapisi yaptırılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus yapacak kişinin hekim olması ve kullanılacak ilacın Sağlık Bakanlığı’nın izni ile ithal edilmesine müsaade edilmiş sertifikalı ilaçlar olmasıdır. 

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder