24 Temmuz 2017 Pazartesi

Yayınımız alanında 2016’nın En İyi Bilimsel Yayını Seçildi


Bu blogda yayınladığım yazılar içerisinde en çok okunan yazılardan birisi blogda yayınladığım ikinci yazı olan ‘‘30 Aralık 2015'de belki yılınen anlamlı hediyesini aldım’’ başlıklı yazımdır. Bu yazımda Haziran 2012’de aklıma gelen bir fikrin bilimsel olarak nasıl bir süreçten geçerek Plastik Cerrahi literatüründeki en prestijli derginin Ocak 2016 sayısında yayınlandığını ve bunun bana nasıl bir mutluluk verdiğini anlatmıştım. ‘‘Plastic and Recosntructive Surgery’’ dergisi American Society of Plastic Surgeons derneğinin resmi bilimsel yayını olup dünyanın hemen her ülkesinden yayın başvurusu alan ve sadece en prestijli yayınların kabul edildiği bir dergidir. Hal böyle olunca da özellikle deneysel alanda yapılan çalışmaların bu dergide yayınlanması bilimsel arenada önemli bir başarıdır.

İçinde bulunduğumuz temmuz ayında bahsettiğim derginin editöründen gelen bir mektup ile adı geçen yayınımızın 2016’da dergide yayınlanan tüm deneysel çalışmalar içerisinde en başarılı yayın ödülünü (Best Experimental Paper) aldığını öğrendik.

Önceki yazımda ‘‘Asistanlarımız o yıl katıldıkları senelik Plastik Cerrahi kurultayındaki yarışmada birincilik ödülünü alarak bizleri onurlandırdı. Neticede Haziran 2012’de başlayan yolculuğumuz yapılan çalışmanın Plastik Cerrahi literatürünün en prestijli dergisi olan PRS’nin Ocak 2016 sayısında yayınlanması ile son buldu.’’ diye yazmışım. Yayınlandığında dahi çalışmamızın dünyada bu kadar ses getireceğini ben dahil hiç kimse ön görememişti. Bu yolda bizlere inanıp destek olan tüm kişi ve kurumlara, bu yolu bizimle beraber yürüyen tüm ekip arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Ağız Çene ve Yüz cerrahisi Uzmanı
plus.google.com/+ibrahimcanter



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder