17 Ekim 2018 Çarşamba

Yüzümüz İçin Estetik Yaptırıyoruz Ama Ya Ellerimiz?


Yaşlanmak engellenemez bir süreç olsa da günümüzde estetik cerrahinin sunduğu imkanlar ile yaşlanmanın yarattığı estetik kayıplar büyük ölçüde düzeltilebilmektedir. Ancak yaşlanma sadece yüzümüzde olan bir süreç değil tüm vücudu etkileyen top yekûn bir değişimdir. Diğer taraftan farkında olmasak da vücudumuzda ellerin görsel bir anlamı vardır. Konuşmamız kadar önemli olan vücut dilimizde mimiklerimizi el hareketlerimiz tamamlar. Karşılaştığımız zaman tokalaşma tarzımız karşımızdakine verilen en direkt mesajdır. Sevdiğimize elimizle dokunur sıcaklığımızı aktarırız. Sonuçta yüzümüze yaptıracağımız işlemler ile yaşlılığın etkilerini azaltırken ellerimizi ihmal edersek arzu ettiğimiz genç görünüme kavuşmamız mümkün olmaz. 

Kişiden kişiye süreç farklı olsa da yaşlanma ile birlikte ellerdeki yumuşak dokuda incelme, bunun sonucunda damarlarda ve kemiklerde belirginleşme ile ciltte lekelenme ve kuruma olur. El estetiği planlanan kişilerde bu değişikliklerin hangilerinin ne kadar geliştiği değerlendirilerek kişinin ihtiyacına yönelik bir tedavi şeması belirlemek gerekir. Kök hücreler ile zenginleştirilmiş yağ dokusu enjeksiyonları ve lazer biyostimülasyonu ile ciltteki hacim kayıpları yerine konulurken cildin kalitesini artırmak için PRP, mezoterapi, cilt altına saf hyaluronik asit enjeksiyonları, kök hücre veya fibroblast enjeksiyonları yapılabilir. El üzerinde zamanla oluşan kahverengi lekelerin giderilmesi için lazer, kimyasal soyma (peeling) veya mikrodermabrazyon (mekanik soyma) uygulanabilir. Ayrıca bu cerrahi işlemler renk açıcı mezoterapi uygulamaları ile kombine edilebilir. Ellere hacim kazandırmak ve cildin kalitesini arttırmak için uygulanan işlemler hemen her mevsim yapılabilse de renk açıcı işlemler sonrasında ellerin (güneş kremi kullanılarak) güneşten korunması gerekeceği için bu işlem için kış ayları tercih edilir. 

Hangi tedavinin uygulanacağına hastanın ihtiyacı değerlendirilerek karar verildiği gibi kaç seans işleme ihtiyaç olacağı da gene hastadan hastaya farklılık gösterir. Genellikle kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dokusu enjeksiyonu için tek seans yeterli olsa da cildi tazelemek veya rengi açmak için yapılan işlemler için iki üç hafta aralıklar ile birkaç seans işleme ihtiyaç duyulabilir. 

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder