28 Ocak 2016 Perşembe

Estetik yağ alınması (Liposuction) sonrası vücut başka yerde yağ toplar mı? Estetik yağ alma (Liposuction) Ameliyatı II



Liposuction yaptırmak için başvuran hastaların hemen hemen tamamı ilk görüşmede bu soruyu sorarlar. "İşlem sonrası vücut başka yere toplar mı?" Sorunun cevabı hem evet hem hayır.

Bir önceki blok yazımda (Kilo versem de kalçalarım erimiyor) fazla kalorilerin vücutta neden yağ olarak depolandığını ve kilo verildiğinde neden her yerden eşit miktarda yağ kaybetmediğimizi izah etmeye çalışmıştım.

Sonuç olarak liposuction yapıldığı için bir insan kilo almaz. Bu sebeple sorunun cevabı "Hayır, liposuction işlemine bağlı vücudu başka yerlerinde yağ birikimi gelişmez" olmalıdır. Ancak diğer taraftan kişi liposuction sonrası kilo almaya (aşırı kalori tüketmeye) devam eder ise aldığı kiloların vücutta bir yerlerde depolanmaya devam etmesi gerekir. Alınan yağ dokusunun yerine yeni yağ dokusu gelişemeyeceği için depolanması gereken yağ vücudun farklı bölgelerinde yığılmaya başlar. Her ne kadar liposuction işlemi vücudun yağlanmasına neden olmasa da işlem sonrası hasta diyetine dikkat etmeyip kilo almaya devam eder ise vücutta yağ dağılımı değişir ve kişiler alışık olmadıkları şekilde şişmanlamaya devam eder.
Sağlıklı günler dilerim.


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.ibrahimcanter.com
youtube.com/ibrahimcanter
bilgi@ibrahimcanter.com





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder