4 Mart 2016 Cuma

Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Düşer Mi?



Burun ameliyatı (nazoplasti veya rinoplasti) için başvuranların çoğunun “Burun ucu düşer mi” diye sormasının arkasında toplumda bu konuda genel bir kaygı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu soru ile neyin kastedildiği irdelendiğinde ise genelde ameliyattan kazanılan estetik sonucun kalıcı olup olmayacağı sorulmaya çalışılmaktadır.

Estetik burun ameliyatı sonrası hem burun hem ge yüzde ister istemez bir miktar şişlik (ödem) olur. Bu sebeple ameliyattan sonra burundaki kalıbın açılması ile gördüğünüz sonuç kıkırdak ve kemik yapının ayrıntılarının tam olarak anlaşılabileceği nihai sonuç değildir.

Başarılı bir burun ameliyatı sonrası şişlikler inerken burun küçülür,  kıkırdak ve kemik yapının detayları, açıları daha iyi anlaşılır. Buna karşın ameliyat başarılı değilse, başta sorunları gizleyen şişlikler azaldıkça sorunlu bölgeler ortaya çıkar ve deformiteler görülür. Belki de toplumda “başlangıçta iyiydi ama zamanla burun ucu düştü” diye tarif edilen kaygının kaynağı budur.

Bahsedilen sorunların yaşanmaması için ameliyat planlanırken burun ucu başta olmak üzere tüm burunun destek yapılarını koruyan, hatta güçlendiren bir teknik kullanılmalıdır. Burun çatısının desteklendiği tekniklerde bazen iyileşme süreci uzayıp şişliklerin geçmesi zaman alsa bile burun uzun yıllar stabil yapısını korur.

Sağlıklı günler dileklerimle.


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder