18 Mart 2016 Cuma

İlkbaharda Uyanan Doğa Gibi Cildinizi Yaza Hazırlayın: PRP





İlkbahar ile ısınan havalar hepimizde daha çok açık havada olma arzusunu da uyandırır. Bununda beraber cildimiz güneşe maruz kalma, sık sık suya girme, rüzgar-toz-toprak ile direk temas gibi nedenler ile daha çok dış etkenlere maruz kalır. Tüm bu etkilerden daha iyi korunmak ve cildimizin güzelliğini muhafaza edip yaşlanma sürecini yavaşlatmak için bazı önlemler almamız gerekir.


Cildimizin kendisini yenileme yeteneği vardır. Ancak düzenli PRP (platelet rich plasmathrombositten zengin plazma) uygulamaları ile cildin kendisini yenileme kapasitesi arttırılabilir ve cilde daha canlı parlak bir görünüm kazandırılabilir. Ayrıca PRP uygulanması için yapılan dermoroller uygulamasının veya çoklu enjeksiyonların (lapaj tekniği) da cildin sıkılaşması için veya cilt altı bağ dokusunun artması için olumlu etkisi vardır.


PRP uygulaması ile yaralanma anında kanda kanın pıhtılaşmasını ve yara iyileşmesini başlatan thrombositlerin içinde bulunan büyüme faktörleri cilde uygulanır. Doğru şekilde hazırlanıp tatbik edilmiş olsa bile bu büyüme faktörlerinin etkisi birkaç saat ile sınırlıdır. Asıl etki mekanizmaları ise uygulandıkları anda bir birini takip eden iyileşme / rejenerasyon reaksiyon zincirini tetiklemeleridir. Tetiklenen reaksiyonlar zinciri birkaç gün devam ederek dokuların kendilerini onarmalarını sağlar. Ciltte ise bu etki daha parlak ve genç görünüm olarak karşımıza çıkar.

İşte hem uygulama tekniğinden kaynaklı iyileşmesin hem de PRP’nin fizyolojik etkisinin tekrarlanması için PRP uygulamalarının haftada bir olacak şekilde seanslar halinde yapılması sonucun daha iyi ve kalıcı olmasını sağlar.

Yaz öncesi yapılacak PRP uygulamaları cildinizi yaza en iyi şekilde hazırlamanızı sağlarken sonbaharda yapılacak uygulamalar ise yaz boyunca ultraviyole ışınlar ve dış etkilerin cildinizde yarattığı hasarı onarmaya yardımcı olacaktır.

Sağlıklı günler dilerim.


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder