15 Nisan 2016 Cuma

Kırk Yaşından Sonra Estetik İşlemler...


Bizlere başvuran hastaların önemli bir kısmı yaşım kırkı geçti artık bir şeyler yaptırmam gerek psikoloji ile başvururlar. Bu düşünce nereden geliyor? Neden insanlar kırkı geçince yaşlandığını hissediyor?

Kişisel düşüncem bu düşünce ile gelen insanların önemli bir kısmı hayatta başarmak istedikleri pek çok şeyi elde ettikten, kariyerlerinde yol aldıktan sonra kendileri için ayırdıkları zamanın ne kadar az olduğunu ve hayatın geçip gittiğini fark ediyorlar. Belki kaçırdıkları gençliklerini yeniden yakalama özlemi ile kozmetik cerrahi talep ediyorlar.

Hayatta başarmak istediklerini elde etmiş insanlar derken sadece iş hayatında ya da akademik hayatta başarılı olmuş insanları kastetmiyorum. Erkenden aile kurup anne olan insanlar da bu grubun içerisine giriyor. Onlar da evlatlarının kendilerine olan ihtiyaçlarının azaldığı ve geçirdikleri gebeliklerin vücutta yarattığı şekil bozukluklarından kurtulmak için kırklı yaşlardan sonra yardım almak isteyebiliyorlar.

Sonuçta medyanın da bilinçli yada bilinçsiz duyurduğu estetik cerrahi ve ameliyatsız işlemler ile ilgili haberlerin de etkisi ile kırkından sonra pek çok insan kozmetik işlemler ile ilgili görüş almak istiyor. Böyle bir talep olduğu sürece bu hizmeti karşılayacak arz olacaktır. Ancak her bilinçli tüketicinin yapması gerektiği gibi estetik işlemleri talep ederken de alacağınız hizmet ile ne kadar fayda sağlayacağınızı, olası riskleri ve iyileşme sürecini mutlaka bilerek bu işlemlere karar vermeniz gerekir. Ayrıca bu hizmetleri alacağınız kişinin konu ile yeterli bilgi ve beceriye sahip hekim olduğundan da emin olmanız sonradan üzülmemeniz için çok önemlidir.

Ameliyat olsun olmasın her türlü kozmetik işlem tam teşekküllü sağlık kuruluşlarında, tüm alet edevat ve donanımın hazır olduğu, sterilizasyon konusunda en ufak bir şüphenin olmadığı koşullarda, ehil ellerde yapılması gereken ciddi işlemlerdir.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
plus.google.com/+ibrahimcanter


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder