4 Nisan 2016 Pazartesi

Büyüklüğü ne olacak? Cup size nedir?


Meme estetiği (büyütme yada küçültme fark etmiyor) için başvuran hastalarımın hemen hepsi ilk görüşmenin bir noktasında "Ameliyat sonrası memelerim ne büyüklükte olacak, sütyen numaram ne olur?" diye sorarlar.

Bu soru aslında bayanların önemli bir kısmının sütyen alırken veya kullanırken aslında bilmeleri gereken temel kavramları çok da iyi bilmediklerini gösteriyor. Çünkü sütyen ebatları aslında sadece numara ile değil hem bir numara (85, 90, 95 gibi) hem de A, B, C gibi bir harf ile tariflenir. 

İlk numara memelerin altından geçip göğüs çevresini çepeçevre saran dairenin santimetre cinsinden uzunluğudur. Yani bizim meme ameliyatı ile değiştiremeyeceğimiz bir değerdir. İkinci harfe ise "cup size"ı yani memenin göğüs kafesi üzerinde kapladığı hacmi belirtir. İşte bizlerin estetik meme ameliyatlarında değiştirebildiğimiz (yada değiştirmeyi arzuladığımız) parametre de budur. 

Hasta küçülttürmek veya büyüttürmek istesin ameliyatta ideal meme hacmi olarak kabul edilen "B" cup size'a ulaşılmaya çalışılır.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
plus.google.com/+ibrahimcanter


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder