17 Nisan 2016 Pazar

Yüz Estetiği İçin Yapılan Kemik Ameliyatları: Ortognatik Cerrahi Nedir?


Diş estetiği adı altında yapılan pek çok işlem olmasına rağmen yüz iskeletinin bozuklukları veya asimetrileri söz konusu olduğunda bu girişimler yetersiz kalmaktadır. İşte bu durumlarda dişlerin kapanma problemlerinin düzeltilmesi, yüz simetrisinin sağlanması, hava yolunun açılması-horlama sorunlarının giderilmesi, çiğneme fonksiyonlarının düzeltilmesi ve çene eklem problemlerine yönelik yapılan cerrahi işlemlere ortognatik cerrahi adı verilir.

Ortognatik cerrahi işlemlerin başarılı olabilmesi için  plastik cerrahlar ile ortodontislerin uyumlu çalışması gerekir. Tedaviye başlanmadan önce sefalometrik ve üç boyutlu bilgisayarlı tomografiler üzerinde yapılan ölçümler cerrah ve ortodontistin bir araya geldiği konseyde tartışılmalı, tüm tedavi aşamaları baştan belirlenmeli ve öneriler hasta ile paylaşılmalıdır. Bu şekilde planlama yapılması ileride oluşması muhtemel bütün sorunları ortadan kaldıracağından tedavi başarısı ve hasta memnuniyetini arttırır.

Bundan sonraki birkaç yazımda sizlere ortognatik cerrahi ameliyatlarının detaylarından (planlama aşamalarından, ameliyat çeşitlerinden, iyileşme sürecinden) bahsedeceğim.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
plus.google.com/+ibrahimcanter

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder