22 Mayıs 2016 Pazar

Estetik Ameliyatların Zamanlaması Nasıl ve Neye Göre Yapılmalı?


Estetik işlem yaptıracaklar farklı kaynaklardan bilgi edinme sürecine girseler de pek çoğu daha önce işlemi yaptırmış olan bir tanıdıklarından edindikleri bilgiler ve onların sonuçlarına bakarak karar verirler. Burada önemli nokta kişilerin beğendikleri sonuca tanıdıklarının ne şekilde ve ne kadar zamanda geldikleri hakkında hiçbir bilgi almamış olmalarıdır.

Estetik ameliyatlardan sonda mutlaka iyileşme süreci olacaktır. İşlemlerden sonra nihai sonuç yapılan ameliyat kadar bu iyileşme sürecinde doktor önerilerine uyulmasına ve sabır gösterilmesine de bağlıdır. Dokuların iyileşmesi, ameliyat şişliklerinin geçmesi, yapılan ameliyatın cinsine göre özel kıyafetlerin giyilmesi gibi pek çok konuda titizlik gösterilmesi gerekir.
İşte bu sebeplerden dolayı yaptırmayı planladığınız bir estetik ameliyatın zamanlamasını seçerken sizin için ameliyatın ideal sonucunun ortaya çıkmasını istediğiniz zaman ve iyileşme sürecinin bu zamana yetişip yetişmeyeceği önemli olmalıdır. Hatta işlemi yapacak hekiminizle ameliyattan sonraki süreçte olası komplikasyonları ve bu komplikasyonlar gelişir ise iyileşme sürecinin ne şekilde etkilenebileceğini önceden tartışırsanız iyileşme sürecini daha az stres ile geçirmeniz mümkün olabilecektir.
Sağlıklı günler dilerim.


Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder