2 Şubat 2016 Salı

Bir Çocuğun Hayatına Dokunmak


Hekimlik sırf bilgi ve beceri ile yapılan bir iş değildir. Sorumluluk, insan sevgisi gibi ahlaki değerleri de taşımanızı gerektirir. Eldeki materyal insan olduğu zaman sadece işinizi yapmanız yetmez. Kendinizi hastanızın yerine koymanız, onu anlamanız ve duygusal olarak destek olmanız da gerekir. Ben çocuk denecek yaşta geçirdiğim ameliyatlar nedeni ile tanıştığım doktorlara özenerek hekim oldum. Ama asistanlık eğitiminin son yıllarında doğan ilk evladım sayesinde hasta bir bebeğin anne-babasının yerine kendimi koyabildim. Babamı kanser sebebi ile kaybettiğimde ise kanser hastalarının ve yakınlarının acılarına daha fazla ortak olabildim. Belki hayatta ve meslekte olgunlaşmak için geçirilen süreçti bu. Yaşadığımız acı ve tatlı olaylardan ders alıp olgunlaştığımız sürece insanız.

İlk kızımın doğumundan hemen sonra ameliyat ettiğim dudak yarığı olan bebek benim için milat oldu. Ondan sonra ameliyat ettiğim her bebek sanki benim de evladım oldu. Ameliyathanede üşümesinler diye üzerlerine sıcak örtüler örttüm yada örttürdüm. Pişik olmasınlar diye ameliyathaneye her zaman yedek bebek bezi ile geldiler.  En çok bebeğini zamanında kontrole getirmeyen anne babalara kızdım.

Sömestri tatilleri çocuk hastalarla uğraşan hekimler için özeldir. Pek çok yavruyu ailesi kontrole okulların tatil olduğu bu dönemde  getirir. Bu sebeple her sene sömestr tatillerinde 3-4 gün kendi evlatlarımla vakit geçirip, hemen işimin başına dönmek isterim. Adeta bayramlarda evinde misafir bekleyen yaşlılar gibi. 

Bu sömestr tatili de farklı olmadı. Cumartesi günü farklı sebepler ile ameliyat ettiğim iki kardeş kontrole geldi. Yüzlerindeki gülümseme her türlü maddi kazancın üzerinde apayrı bir hazdı. Beni işime bağlayan, motive eden bu ziyaret için Çiflik ailesine çok teşekkür ediyorum.

Ne mutlu bana ki yaptığım iş ile hayatlarına dokunduğum her çocuğun yüzündeki gülümsemeye bir katkım oluyor. Keşke her çocuk hayatı boyunca bu yavrular gibi gülümseyebilse.

Sağlıklı günler dileklerimle. 

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.ibrahimcanter.com
youtube.com/ibrahimcanter
bilgi@ibrahimcanter.com
Google.com/+ibrahimcanter







1 yorum :

  1. Pek değerli , ağabey tadında doktorumuz;
    Sizinle tanışmamızdan dolayı yüce Allah'a şükrediyoruz.Çocuğumuzun henüz doğmadan önce bize yaptığı küçük ama hiç bilmediğimiz sürprizi bizlere en güzel şekilde izah ettiniz ve rahatlattınız.Sizinle eşim henüz gebe iken konuştuğumuz günden sonra ki uykularımız çok daha huzurlu olmuştu.Artık bebeğimizi endişe ile değil sabırsızlıkla beklemeye başlamıştık. Nihayet Yavuz Selim dünyaya geldiğinde bize anlattıklarınız ve gösterdiğiniz yol haritası dün gibi aklımızda idi.Şevkatli ve şifalı elleriniz tanışacağı günü heyecanla bekledik ve sonunda henüz iki gün önce yavrumuzu kısa süreliğine size emanet ettik.Bize geri verdiğinizde ise hayatımızın en mutlu anlarından birini yaşattınız.Ona ise hayatı boyunca unutamayacağı küçük ama çok değerli bir hediye.

    Sayenizde geçirdiğimiz huzurlu uykular için , operasyon öncesi , esnası ve sonrasında gösterdiğiniz hekimlikten öte ağabeylik için , bebeğimize kazandırdığınız yeni gülümseme için defalarca teşekkür ederiz..Ne mutlu ki sizi en azından yılda bir defa göreceğiz ve Yavuz Selim'in kendinden büyük ama aslında kendince bir arkadaşı olacak..

    Adınıza ve ekibinize tekrar tekrar teşekkür ederiz..Tüm güzellikler sizlerle olsun.

    sevgilerimizle
    İbrahim & Özlem

    YanıtlaSil