14 Temmuz 2016 Perşembe

Saç Eksikliği (Kellik) Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler


Saç insan yüzünü tamamlayan önemli estetik unsurlardan birisidir. Cinsiyet farkı olmaksızın tarih boyunca hep önem arz etmiş, modern kültürde değişen saç modelleri ait oldukları dönemlere damgasını vurmuştur.

Saç kaybının sebebi basitçe hayat stresi olabileceği gibi beslenme bozukluğu, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar, hijyen eksikliği gibi pek çok sebepler de saç kaybına beden olabilir. Ayrıca yanık veya başka pek çok travma sonrası açık yara iyileştiğinde gelişen nedbe dokusundan (skatrisyel alopesi) saç çıkmayabilir. Saç kaybına (kelliğe) neden olan bu sebeplerin haricinde toplumdaki en önemli kellik sebebi ise genetik yani soya çekim ile olan erkek tipi saç dökülmesidir.

Sebep ne olursa olsun hastalar tarafından unutulmaması gereken en önemli konu bugün için uygulanacak tedaviler ( saç ekimi) ile saçlı deride yeni saçların çıkarılması mümkün değildir. Tüm saç ekimi seçeneklerinde mevcut saçların kafanın saçsız yerlerine nakledilmesi ile tedavi sağlanmaktadır. Bu sebeple saçlı deride çok az bir alanda saçı olan ya da mevcut saçları çok seyrek olan hastalar saç ekimi için ideal hastalar değillerdir.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Halil İbrahim CANTER
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Google.com/+ibrahimcanter

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder